Hoppa till sidans innehåll

Oktober 2021


Logo

NYHETSBREVET

 

Ordförande har ordet

Hösten är här på allvar det märks inte minst på problemet att klä sig rätt och planera för en längre cykeltur eller promenad. Det blir för kallt, för varmt, för blåsigt, för mörkt, för blött eller någonting annat...Men inget stoppar en Turfare ;-)

Det som har varit glädjande under den senaste tiden är alla nya Turfare som har dykt upp på olika orter runt om i Skåne. Ni som har varit med lite längre vet hur förvirrat det kändes i början med alla medaljer och konstiga knappar i appen... Så har ni möjlighet, åk bort och hälsa dem välkomna in i den smått galna Turfvärlden. Dela med er av tips och förklara att allt inte handlar om att få mest poäng eller försöka blocka andra Turfare. Turf är betydligt större än så.

Många kan också glädja sig åt att vi tänker återuppta en gammal fin tradition – Turfträffarna! Där kan vi träffas och prata om äventyr från senaste omgången och planerna på nya. Det är här vi får ett ansikte på alla Turfnick som vi ser i chatten och möjlighet att ställa frågor som vi undrat över.

Slutligen så vill jag bara påminna om två saker, det är dags att betala medlemsavgiften inför nästa år och det är snart dags för årsmöte.

Turfa lugnt där ute, så ses vi snart i en zon nära dig!

/Tom Eksell (TXL)

Turfträffar

Turfträff

Nu när pandemirestriktionerna har lättats så drar vi igång med turfträffarna igen. Turfträffarna äger som vanligt rum 18:00 första torsdagen efter omgångsstart. De tre nästkommande träffarna blir Malmö 11:e november: Bishops Arms Savoy, Lund 9:e december: John Bull och Malmö 6:e januari: Bishops Arms Savoy. Se kalendern nedan för fler träffar.

Nyårslöftet

Nyårslöftet

Turf Skåne är alltid först ut med årets första event, så även 2022. Nyårslöftet, vårt traditionsenliga nyårsfotevent, kommer i år avhållas i Alnarps slottspark på nyårsdagen klockan 14:00-15:30. Platsen är noggrant utvald pga av trevliga omgivningar och närheten till flera stora turfstäder där vi har medlemmar. Läs mer och anmäl dig här.

Adventskalendern

Adventskalender

Till skillnad från julmusttillverkarna håller vi hårt på att julen kommer i december och inte i september. Om tekniken och turfgudarna vill återvänder Turf Skånes adventskalender på hemsidan den 1:e december. Håll koll! Priser lottas ut bland de som klarat samtliga uppdrag.


Medlemsavgift

Dags att betala

Det börjar bli dags att förnya medlemskapet i Turf Skåne. För att ha rösträtt vid årsmötet behöver du ha förnyat innan det äger rum (se nedan). Avgiften för senior är 150 kr och för junior 60 kr (tom det år du fyller 18). Om man blir ny medlem och betalar under okt-dec gäller medlemskapet både innevarande år och nästa. När du förnyar medlemskap räcker det med att betala och ange ditt turfnick som meddelande vid betalningen:

  • Betala till bankgiro 5137-7836, eller
  • Swisha medlemsavgiften till 1231 960756 (på hemsidan finns färdiga QR-koder att skanna med Swish-appen för senior och junior)

Års- och medlemsmöte

Årsmöte

Års- och medlemsmöte kommer äga rum den 22:a januari klockan 14:00. Motioner ska ha inkommit senast fyra veckor före (den 25:e december). Valberedningen utgörs av Christer Lundius (ChristerL) och Sylvia Lundius (KattTokig), om du vill kandidera till någon post (styrelsemedlem, revisor, valberedning) kontaktar du någon av dem. Vi har ännu inte bestämt lokal, men ambitionen är att ha ett fysiskt möte med möjlighet att ansluta på videolänk för de som inte kan närvara personligen. Vi kommer också avhålla en middag på kvällen för de som så önskar. För deltagande i middagen är föranmälan obligatorisk. Officiell kallelse och mer info på denna sida.

Nya medlemmar

Nya medlemmarVi hälsar Kissen, Cissiliana och féarglas välkomna i föreningen! Turf Skåne har i skrivande stund 83 medlemmar för räkenskapsåret 2021. Aktiva medlemmar listas i denna Turfportalenlista.

En Skånsk Klassiker

KlassikernEn Skånsk Klassiker är inte en tävling utan en personlig turfprestation. Du har ett helt år på dig att genomföra alla turfmomenten och det handlar inte om placeringar och poäng utan om upplevelsen. Det är gratis att delta och varje moment du genomför ger dig en riktig fysisk medalj och första året du genomför alla vinner du en riktig pokal. Läs mer och anmäl dig på hemsidan. Minst en annan turfförening har kopierat vårt koncept, men vi var först ;-)

Slack

SlackFöreningen har ett digitalt arbetsrum Slack där bara föreningens medlemmar får hänga. Reklambefriat och inget syfte att samla information om dig. Vi har olika kanaler för olika sorters konversationer och atmosfären är positiv. Och ja det finns en app. Om du är medlem och inte har ett konto till vår slack kan du maila oss så får du en inbjudan.

Uppdaterad: 14 OKT 2021 19:26 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link