Hoppa till sidans innehåll

Juni 2021


Logo

Nyhetsbrev

 

 

Senaste nytt

Vi provar ett nytt format för nyhetsbrev i emailform. Hoppas det här är lite mer tilltalande än de rena textbreven. Låt oss veta om det ser bedrövligt ut.

Coronapandemin verkar äntligen vara på väg mot sitt slut, sakta börjar turfvärlden öppna upp sig igen. Förra årets uppskjutna Bonanza i Örebro ser ut att kunna genomföras som tänkt i september, Göteborg genomför sin trevliga Gbg Open i juli och Kalmar kör ett nytt kanotevent i augusti (se kalendern nedan). Turf Skåne har försiktigt börjat planera sommaraktiviteter för medlemmarna. Vi utgår från att vaccinationer kommer kunna genomföras som planerat under sommaren och att de flesta är fullvaccinerade mot slutet av augusti, och det är också där och framåt vi lagt vår planerade aktiviteter - KM och picknickträffar. Läs mer om dessa nedan.

Trevlig sommar, vi tillönskar alla minst två stick.

Klubbmästerskap 2021

KMPå årsmötet i januari beslutades det att KM ska förläggas i Staffanstorp och att styrelsen skulle bestämma ett datum ”runt september”. Vi har nu spikat den 28:e augusti. Vi kommer försöka ordna en samlingsplats med faciliteter. För den som ännu inte turfat Staffanstorp kan vi meddela att det är ett turfparadis. Platt (med ett litet undantag) och väldigt många och väldigt fina gång/cykelvägar. Vi ber er att anmäla er så snart som möjligt eftersom eventområde och zonläggning är beroende av preliminärt antal deltagare i varje heat. Mer info här.

Turfpicknickar

BasketFörra året genomförde vi två turfpicknickar med tillhörande 30-minuters fotevent. Dessa tillställningar blev uppskattade och vi har därför planerat in två till – Bulltofta 21 augusti och Klagshamn 18 september. Anmäl dig på länkarna så vi kan planera in zoner för eventen.

Övrigt

BBQVi håller koll på pandemisituationen och ges det möjlighet kommer vi anordna någon spontangrillning i Malmö under sommaren. Håll koll på Slack (se nedan) och Facebook.

Runa

RunaFöreningen har för gott förlorat medlemmen ErnstTorvald, turfhemort Ängelholm. ErnstTorvald gick hastigt bort under vintern och turfade nästan ända in i kaklet. Vi minns ErnstTorvald som en energisk äldre herre, med bestämda åsikter men ofta med glimten i ögat. Som förste medlem att ta sig vidare hoppas vi han sprider information om turf i väntan på att vi andra ska komma. Ängelholmsturfen blev plötsligt lite tommare.

Bloggtips

BlogDen skottske turfaren PlanetGary som hör hemma i Midlothian precis öster om Edinburgh skriver passionerat, nördigt och roligt om sina turfrundor på endera cykeln Trusty Ogre eller sparkstöttingen Swift Air och hur han försöker försvara sitt territorium från invaderande turfhorder från Edinburgh. Några exempel här och här. Och här en presentation av Gary själv.

Kalender

12 jun:

Midnight Classic, Umeå

03 jul:

Gbg Open

14 aug:

Kalmar Canoe (skrolla ner på sidan)

21 aug:

Picnickträff Bulltofta

28 aug:

Turf Skåne KM

04 sep:

Bonanza, Örebro (länk kommer senare på turfgame.com)

18 sep:

Picknickträff Klagshamn


En Skånsk Klassiker

KlassikernEn Skånsk Klassiker är inte en tävling utan en personlig turfprestation. Du har ett helt år på dig att genomföra alla turfmomenten och det handlar inte om placeringar och poäng utan om upplevelsen. Det är gratis att delta och varje moment du genomför ger dig en riktig fysisk medalj och första året du genomför alla vinner du en riktig pokal. Läs mer och anmäl dig på hemsidan. Minst en annan turfförening har kopierat vårt koncept, men vi var först ;-)

Slack

SlackFöreningen har ett digitalt arbetsrum Slack där bara föreningens medlemmar får hänga. Reklambefriat och inget syfte att samla information om dig. Vi har olika kanaler för olika sorters konversationer och atmosfären är positiv. Och ja det finns en app. Om du är medlem och inte har ett konto till vår slack kan du maila oss så får du en inbjudan.

Uppdaterad: 23 MAJ 2021 08:35 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link