Hoppa till sidans innehåll

Nyårslöftet 2019


NyårslöftetNyårslöftet 2019 genomfördes traditionsenligt på nyårsdagen. Detta år stod turfslaget i ett soligt men mycket blåsigt Lund. Det rapporterades om kastvindar som nästan fått deltagare att välta. Blåsten till trots tävlades det muntert under 90 minuter. I år hade vi rekord i anmälningar, men några avhopp på slutet gjorde att vi bara tangerade förra årets deltagarrekord. Kampen blev jämn de första 15 minutrarna (se eventgraf), därefter ryckte Zothox åt sig en komfortabel ledning han höll ända in i mål och därmed upprepade sin seger från förra året. Besökande Jomii från Värmland säkrade likaledes andraplatsen tidigt i tävlingen. Det var endast striden om 3:e och 4:e plats där vår egen busdriver kämpade med besökande Stockholmaren och numera Irländaren LongboardFreak som blev spännande. I denna strid drog LongboardFreak längsta strået och blev trea, ett snäpp under den andraplats han erövrade i Nyårslöftet 2017.

Föreningen önskar tacka Marley&Me som ordnade med lokaler, värme och kaffe, Makkan som bemannade en glöggstation med egentillverkad glögg samt AnneliCH och SYLVIA som bidrog med pre- och posteventbullar till mångas stora glädje.

Tyvärr klantade vi arrangörer till det och inga fotografier togs av medaljörerna, istället får ni hålla till hands med ett foto av Turfarfar, Mani och Makkan vid nyss nämnda glöggstation.

Glöggare


Slutligt resultat:

 

Uppdaterad: 26 OKT 2018 14:24 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link