Hoppa till sidans innehåll

Nyårslöftet 2018


Nyårslöftet 2018 utspelade sig i ett höstligt Landskrona. Foteventet började med regn men det blev snart uppehåll. Hela Landskrona Centrum inklusive Citadellet var zonlagt.

Innan eventet hölls infosamling hos Specsavers som ChristerL också upplät som glöggstation under eventet. Extra tack till ChristerL och SYLVIA för detta!

Deltagarna spred sig över Landskrona som Egyptens gräshoppor strax innan start. Sedan började tävlingen.

Nyårslöftet

Redan efter 20 minuter hade Wahlgren ryckt åt sig fjärdeplatsen som han sedan höll ohotad ända in i mål.

Topptrion låg helt jämnt första halvtimmen, men stärkt av regnuppehållet började Zothox dra ifrån lite svagt medans Dronten_D och tremorbalk låg lika med endast någon näslängds skillnad. Med en halvtimme kvar kom Dronten_D tillbaka och ryckte ifatt Zothox. Dronten_D kunde dock inte hålla samma poängtempo och Zothox ryckte tillbaka och gick i mål som ohotad segrare. Istället fick Dronten_D hårt motstånd från tremorbalk som nästan lyckades passera på slutet men fick till slut se sig besegrad av förstaårssenioren Dronten_D.

Bland övriga vill vi framhäva CaptainPizzas sjätteplats, imponerande för sin unga ålder och solklart bästa ungdom. Även Makkan förtjänar uppmärksamhet då han tangerar sitt resultat från 2017 och placerar sig återigen på en exakt 20:e plats. Skickligt Makkan!

Efter eventet trängde deltagarna in sig på Café 261 för prisutdelning och chokladlotteri. Lotteriet skulle egentligen ha skett bland de som tog de fyra zonerna som var döpta efter Fantastic 4, men vår subtila ledtråd i emailen om att bygga broar gick inte hem så lottningen skedde bland alla icke-medaljörer. Vi tackar Makkan för chokladdonationerna!

Under prisutdelningen saknades segraren, så vi har fällt in en gammal bild på honom:

MedaljörernaFrån vänster, seniorer: Zothox, Wahlgren, tremorbalk, Dronten_D. Ungdom: MXL, KXL och OXL (eller tvärtom) samt CaptainPizza.

Det blev deltagarrekord i 2018 års upplaga av Nyårslöftet och glädjande många som aldrig varit med på event tidigare. Vi tackar alla deltagare som trotsade väder och huvudvärk genom att hjälpa till att göra Nyårslöftet till en kul tävling igen. Tusen tack!

Resultatlista (mer info här på turfgame.com):

KM är turfkilometer, dvs avstånd mellan zonerna. Verkliga avståndet är längre.

Uppdaterad: 03 JAN 2018 12:01 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link