Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2021


KM Turf Skåne 2021 i Staffanstorp - fot (eller tio tappra turfare tio trettio)

En tapper men taggad skara möttes upp i ett mycket blött Staffanstorp. Det hade regnat hela morgonen, och skulle enligt prognos fortsätta så i några timmar.

Grimric och busdriver lyckades hitta bra hörn av kartan, och gick ut starkt. Några deltagare (ma16, Pumac och Mani) var lite sena till start - vilket vi övriga uppskattade, särskilt Mani som ofta är en person att räkna med i kampen om topplatserna och som trots sin sena start (ca 12 min) slutade på en hedrande 4e plats.

Grimric var den som snabbast fick tag i, och fick hålla, flest zoner och gick snabbt upp i ledning.

Många deltagare hade ambitionen att försöka hålla skorna någorlunda torra (hålla sig till de många gångvägar som fanns), med den grusades totalt av zoner som "gräset", som låg (just det) en bit in i mycket högt gräs... Man kunde tydligt se alla försök till att hoppa i varandras fotspår ut till den.

Efter ca 25 min hade den tidigare klubbmästaren Marge fått upp farten. Hon visade tydligt sin kapacitet, och passerade enkelt busdriver. Hon och grimric hade sedan en hård fight, som hon gick vinnande ur, och vid halvtid hade hon tagit ledningen med marginal. Hon var sedan ohotad under resten av tävlingen.

Busdriver försökte länge komma om grimric, och var mot slutet ganska nära att lyckas, men då hade grimric lyckats ta många zoner på en del av kartan där inte så många var, så han lyckades utöka sin ledning och slutade på 2a plats och busdriver fick nöja sig med en 3e.

För de som undrar vad som hände med fjolårets segrare Blockbusterz, så hade han bestämt sig för att gå denna dag, vilket alla i toppstriden uppskattade.

Våta turfare och hundar KM 2021

Det var mycket skönt att kunna byta om till torra kläder efter denna kamp, som ni kan se på bilderna såg samtliga deltagare ut som dränkta katter efter.

FickDemon delade innan och efter ut äpplen från egen trädgård, vilket var mycket uppskattat.

Fotmedaljörerna:

KM 2021 Hjul

 

 

KM Turf Skåne 2021 - hjul

Medan vi som endast var med i fotheatet fortfarande höll på att hämta oss och torka upp, gav sig tretton turfare iväg för ytterligare en kraftmätning. (Däribland ett antal som inte tyckte fotheatet varit jobbit nog - utan ville cykla 1,5h också!) Det regnade fortfarande, och ett antal fick "tekniska" problem pga detta (imma på insidan av mobilfodralet mm).

Det hela började mycket, mycket jämnt.

När undertecknad (tillsammans med Blockbusterz) tittade in på ställningen igen ungefär halvvägs, sänkte sig en bedrövelse över oss - 2 st göteborgare i topp: HappyF och Wsnurr. De är ju mycket kompetenta turfare, och verkade ha bra grepp om ledningen. Det var dock ett antal turfare som inte var långt efter och kämpade om 3e platsen: TXL, Kexchoklad, AnneliCH och grimric.

Efter ett tag slutade det ÄNTLIGEN att regna. När mobiler mm torkat upp (och det inte var mer problem med imma o dyl), fick ett antal Skåne-turfare upp farten, däribland AnneliCH och grimric.

AnneliCH verkade ha hittat en bra slinga som hon fick ha för sig själv, för hon tog väsentligt färre unika zoner än grimric och HappyF (36 mot 53 resp. 47).

Det kändes som att matchen skulle stå mellan HappyF och AnneliCH. Men helt plötsligt så började grimric knapra ifatt poäng och gled om bägge två, upp i ledning!

AnneliCH drog det längsta strået mellan henne och HappyF, som fick nöja sig med en 3e plats.

2 Skåne-turfare slutade alltså i topp (grimric och AnneliCH) följt av vår käre göteborgare HappyF.

Värt att notera lite extra, är den enorma bedrift som grimric gjorde: Han hade ju först sprungit fotheatet och slutat på en hedrande 2a plats (t o m före undertecknad som verkligen gav allt), för att sedan tydligen ha en massa energi kvar och vinna hjulheatet. Alla hattar av!!!

Födelsedagsbarn

Efter denna rafflande tävling bjöd AnneliCH och Tom på födelsedagsfika, eftersom det var Toms födelsedag. Otroligt gott och uppskattat!

Hjulmedaljörerna:

KM 2021 Hjul

 

Resultat Fotheatet

 

 

Resultat Hjulheatet

Eventgraf fot
Eventgraf hjul
Eventsida fot
Eventsida hjul

Uppdaterad: 17 MAJ 2021 20:42 Skribent: Karin Bååthe
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link