Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2020


KM 2020 ägde rum i Lomma lördagen den 26:e september mitt under brinnande regionkamp. Vädret hade fram till morgonen varit ostadigt men under hela KM åtnjöt deltagarna perfekt turfväder – mulet men vindstilla och behagliga 15-16 grader. Av 13 anmälda i fotheatet kom 8 till start och av 19 anmälda i hjulheatet startade 14. I bägge heaten korades nya klubbmästare som nu kan titulera sig mr Champion resten av livet.

Tre av våra medlemmar boendes i Göteborg slöt upp och att det pågick en regionkamp märktes i de bägge heaten där Göteborgare jagade Skåningar och Skåningar jagade Göteborgare i en sällan skådad grad.

I fotheatet blev det tidigt en toppstrid mellan en trojka beståendes av förra årets fotsegrare Marge, Grimric och föreningens nytillskott Blockbusterz (fd Göteborgare, numera stolt Skåning). Ledningen skiftade mellan dessa tre men Grimric vars springömmande muskler var topptränade för cykling fick se sig besegrad av de andra två med 10 minuter kvar. Blockbusterz hade en knapp ledning sista halvtimmen men drygade ut genom att plocka av Marge zoner i ett snabbare tempo än Marge plockade av Blockbusterz. Den senare segrade således med 14 poäng. I fotheatet hade en vattenzon lagts för att locka bort JKJE från själva tävlingen, detta lyckades alldeles utmärkt.

Eventgraf för fotheatet och översikt.

I hjulheatet var det helt öppet första halvtimmen, därefter ryckte TXL åt sig en ledning som var ganska stor fram till det återstod 10 minuter då HappyF närmade sig snabbt med hjälp av en mäktig PPH. Men att hålla stor PPH länge i ett event är inte så enkelt och när tiden gick ut hade TXL lyckats hålla undan med 22 poäng. Intressant är att bägge dessa herrar cyklade lika långt och tog samma antal zoner, men TXL höll sig i ett litet område om 26 zoner medan HappyF var över hela spelplanen och också blev den med flest unika eventzoner. Tredjeplatsen var en öppen historia fram till halva tävlingen då Wsnurr och ChristerL slet sig loss och låg på näslängds avstånd från varandra fram till slutet där ChristerL besegrade den forne klubbmästaren med 11 poäng. Grimric fick tyvärr punktering och föll ur tävlingen.

Eventgraf för hjulheatet och översikt.

Dagen avslutades med prisutdelning där pokaler och sportdryck delades ut till medaljörerna.

KM medaljörer 2020

Klicka för att förstora. Från vänster: ChristerL, TXL, HappyF, Blockbusterz, Grimric och infälld Marge

Det delades också ut några extrapriser:

Bästa och sämsta Göteborgare: JKJE, Wsnurr och HappyF fick Turf Skåne attiraljer donerade av medlemmen retsirK samt lite sportdryck.

Bästa junior gick till Tompa_65 (som kanske av misstag anmält sig som junior).

Pris till bästa värvning gick till Blockbusterz.

 

Resultat Fot

 

Resultat Hjul

Uppdaterad: 29 MAJ 2020 16:21 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link