Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2019


KM 2019 utspelades sig lördagen den 25:e maj i norra Helsingborg med utgångspunkt från Skogspaviljongen i Pålsjö skog. För första gången i föreningens historia vann inte en endaste Jörgen och för första gången vann en kvinna ett KM-guld.


Deltagare i KM 2019 (foto: ChristerL).

Detta var det första eventet någonsin i Helsingborg och tilldrog sig några lokala eventnewbies. Av dessa slog sig Marge direkt in som ett nytt hett namn i den skånska turfeliten genom att totalkrossa allt motstånd i foteventet. Foteventet genomfördes i Pålsjö skog och startade annars i fiskens tecken med våra Göteborgska medlemmar Mani och Pumac (hemmahörandes i Mölndal mer exakt (det är en viktig skillnad har vi förstått)) som tidigt gick upp i topp. Efter en trevande skånsk start kom dock en trio skånska töser igång ordentligt och ett tag såg det ut som Marge, Busdriver och Tessiz89 skulle springa med alla tre pokalerna. Med 40 minuter kvar la Marge i femman, sexan och sjuans växel och vann helt odiskutabelt med en marginal om hela 250 poäng. Formidabelt. Desto hårdare blev kampen om 2-4 plats där Busdriver, Pumac och Tessiz89 kämpade in i det sista. Busdriver drog längsta strået och tog andraplatsen framför näsan på en hårt spurtande Pumac. Se eventgrafen här för loppets utveckling, och eventområdeskartan här.

 

Resultat Fot

Hjulheatet ägde rum i Mariastaden strax norr om Pålsjö skog. En något oortodox zonläggning inkluderade några zoner på ridvägarna och runt krematoriet söder om Mariastaden också. Dessa  tillförde ett dynamiskt element och extra dimension i tävlingen då den som var villig att offra tid på att ta sig dit potentiellt kunde hålla god PPH. SYLVIA hade dock utsett sig själv till städare av det området, och varje försök att sno åt sig hög PPH (bla TXL och Kingslayer) raderades snabbt bort av SYLVIA. Kingslayer fick annars en smakstart med ett "eget" område han kunde hålla för sig själv ganska länge. Detta gav en ledning och en grund-PPH som han till allas – även sin egen – förvåning kunde hålla hela vägen in i mål. Lärdomen här är att man inte får släppa iväg någon under ett event, inte ens högoddsarna. TXL låg länge som en haj och hotade underifrån men blev ifrånseglad under slutet av eventet. Istället närmade sig HappyF och ChristerL och sista 20 minutrarna gjorde dessa tre upp om silver och brons. TXL kunde dock tryggt hålla HappyF bakom sig som i sin tur motade ChristerLs försök till bronspeng. Eventgraf här och områdeskarta här.

 

Resultat Hjul

Not: FW tvingades bryta pga av personliga skäl

Efter tävlingarna genomfördes prisutdelning. Till Király delades också priset "Årets turfare" ut som han tilldelats under Bonanzan i Stockholm men inte var på plats att ta emot.


Pristagarna hjul (Kingslayer, TXL, HappyF), Király, samt pristagarna fot (Busdriver och Pumac, här saknas Marge)

Efter prisutdelningen intogs våffelhuset av hungriga turfare. På det hela taget verkade alla mycket nöjda med dagen, omgivningarna var fina och mysiga, sällskapet utsökt och till och med vädret var perfekt för turfevent.

Uppdaterad: 26 JAN 2019 16:41 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link