Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2018


Föreningens andra klubbmästerskap gick av stapeln i Eslöv den 16:e juni 2018. Vädret var perfekt, 23 grader, lätt molnighet och en svag vind. 22 medlemmar och en hund slöt upp för att fajtas om pokalerna i de bägge klasserna.

KM Deltagare

Fotheatet öppnade KM och blev tidigt en toppstrid mellan tremorbalk och Zothox som sprang gata upp och gata ner i Eslöv i jakt på den åtråvärda pokalen. Tremorbalk hade en ganska tydlig ledning efter 30 minuter (se eventgrafen) och istället utspelades en hård kamp mellan Zothox, busdriver och YamiXs om tredjeplatsen. YamiXs körde hårt i 45 minuter, förmodligen för att han trodde att heatet var 45 minuter långt och fick sona för sin utgångshastighet andra halvan av heatet ;-) Han föll tillbaka till en slutlig femteplats. Fjärdeplatsen gick till förstagångsdeltagaren Pumac som höll ett konstant tempo genom hela tävlingen. Sista 45 minuterna säkrade också busdriver sin tredjeplats som hon ohotat höll ända in i mål.  Om förstaplatsen blev det en hård marginalstrid. Sista timmen tog sig Zothox upp och låg nästan jämsides med tremorbalk poängmässigt, sista 10 minuterna kröp han ännu närmare och sista fem minuterna hade tremorbalk en ledning om mindre än 10 poäng och det stod klar att om en av de bägge fick en extra take på slutet före den andre skulle denne vinna. De låg dock helt jämnt ända in i kaklet och tog take efter take samtidigt vilket betydde att tremorbalk vann med sex poängs marginal. Rysligt spännande för oss åskådare!

I hjulheatet var det inte heller brist på spänning! Här böljade det fram och tillbaka de första 20 minuterna men med en tydlig göteborgsk ledartrio beståendes av Wsnurr, HappyF och Pumac. Tätt bakom jobbade AnneliCH stenhårt och lyckades tas sig upp på en tredjeplats genom finfin körning. TXL öppnade i makligt tempo och såg i början inte ut som en medaljör. Efter en halvtimme hade HappyF ryckt åt sig en ganska tydlig ledning med Wsnurr som ensam och ohotat tvåa. Pumac och AnneliCH utkämpade länge en hård strid om tredjeplatsen medans TXL föll tillbaka. Efter en timme  hände dock något. TXL fick förnyad energi och steg genom fältet snabbt. Samtidigt verkade HappyF tappa fart och Wsnurr närmade sig snabbt och gick upp i delad ledning. Sedan följde en längre period där HappyF och Wsnurr låg nos mot nos samtidigt som TXL långsamt närmade sig dessa bägge kombattanter underifrån. Med 15 minuter kvar slet Wsnurr åt sig en liten men naggande god ledning som han höll ända i i mål. Samtidigt tycks HappyF ha gått in i en blockvägg och tappade fart vilket gav förnyad energi till TXL som ökade sista fem minuterna. Som åskådare fick vi nu bevittna ännu en spännande slutstrid! Slutkampen stod mellan HappyF och TXL om silvermedaljen, en kamp som blev lika spännande som segrarkampen i fotheatet. Den slutade också på samma sätt, TXL drog längsta strået med sex poäng! När krutröken lagt sig kunde vi konstatera att det endast skiljde 38 poäng mellan första och tredjeplatsen.

När vi summerar kan vi konstatera att såväl tremorbalk som Wsnurr försvarar sina titlar från förra årets KM!

Några noterbara fakta:

  • Pumac och YamiXs deltog i bägge heaten. Pumac kom på den nesliga fjärdeplatsen i bägge sina heat. YamiXs missade längden på fotheatet och fick punktering i cykelheatet. Bättre lycka nästa år!
  • Busdriver blir första kvinnliga KM-medaljör i föreningens histora.
  • Första turfhund att genomföra ett KM blev Marley.
  • Samtliga vinnare av samtliga KM-heat genom historien heter Jörgen.
  • Snyggaste keps: JKJE och Kingslayer (delad vinst)
  • Snyggaste hatt: Marley&Me.


Mer bilder och skvaller i nästa nummer av Nyhetsbrevet.


Slutresultat fot

Klubbmästare fot 2018: tremorbalk
Silver: Zothox (saknas på bilden)
Brons: busdriver
Juniorpris: OXL och KXL

KM Fot 2018Slutresultat hjul

Klubbmästare hjul 2018: Wsnurr
Silver: TXL
Brons: HappyF
Juniorpris: MXL

KM Hjul 2018

Uppdaterad: 17 JUN 2018 19:51 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link