Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap 2017


Det första skånska KM:et i Turf ägde rum den 4:e juni 2017 i Ängelholm under grå moln med lätta stänk för fotdeltagarna och ett envist strilande sommarregn för de som tävlade i hjulklassen. Trots vädret kom 26 av de 28 anmälda till start (och de två som inte kom hade ”laga förfall”). Det är 38% av föreningens medlemmar vilket får anses vara bra med tanke på att detta blott var föreningens andra event. Föreningen har flera medlemmar i Göteborg varav två var anmälda i varsitt heat för att försöka rycka KM-bucklorna ur skånska händer.

Två heat om vardera 90 minuter stod på agendan – ett för turfare till fots och ett för hjulburna dito.

10:30 gick starten för de tävlande i gå-heatet. Eventzonerna var centrerade runt Ängeholms centrum och på vardera sida Rönne å. Det blev en hård strid om förstaplatsen mellan tremorbalk och JKJE under första halvtimmen, sista timmen ryckte dock tremorbalk åt sig en betryggande ledning som han höll ända in i mål och såg till att den första medaljen och pokalen gick till Malmö. Då blev striden desto hårdare om andraplatsen, Dronten_D som länge slogs med YamiXs om tredjeplatsen gjorde ett fantomryck på slutet och lyckades sånär plocka hem silvret. När timman stod på 11 och minuterna på 59 gick han in i sin sista eventzon som - om han hade tagit den - hade gett honom 2 poängs seger över JKJE. När mätaren nästan var i botten avslutades eventet och taken räknades aldrig. JKJE höll undan och tog silvermedaljen hem till Göteborg medan Dronten_D fick en bronspeng att visa upp i Svalöv. Dronten_D blev också juniorklubbmästare i fotklassen.

Stärkt av sin Göteborgska kollegas framgång i fotheatet gick Wsnurr ut hårt och öppnade cykelheatet 12:30 för en episk strid med  root66. Eventområdet var delveis samma som för fotdeltagarna men med en förlängning åt öster. Wsnurr kapade raskt åt sig en ganska bastant ledning första halvtimmen men med 40 minuter kvar gjorde root66 sitt motryck och plötsligt var de två kombattanterna närmast helt lika under den kommande halvtimmen. Men med 10 minuter kvar gjorde Wsnurr ännu ett superryck som höll ända in i mål och gav honom klubbmästartiteln och en pokal att visa upp för andra förmodat avundsjuka Göteborgare. Om tredjeplatsen blev det slutligen en fajt mellan fyra turfare. Beardswitcher såg länge ut att ha medaljen säkrad, men med 20 minuter kvar låg en kvartett beståendes av Beardswitcher, ChristerL, ZepLeddelin och TXL närmast lika. Gnetigast av dessa visade sig TXL vara som körde rejält med 10 minuter kvar och säkrade bronset bakom root66.

Fullständiga resultatlistor och statistik för fotheatet här och hjulheatet här.

Som kuriosa kan nämnas att tremorbalks resultat i fotheatet hade räckt till en bronsmedalj i hjulheatet!

 

Klubbmästare 2017

Klubbmästare fot: tremorbalk
Juniorklubbmästare fot: Dronten_D
Klubbmästare hjul: Wsnurr

Föreningen Turf Skåne gratulerar samtliga klubbmästare som nu skrivit in sig i historien som de första! Utöver titlarna och medaljerna delades också medaljer ut till övriga deltagande juniorer: MXL, OXL, och KXL.


Medaljörerna (från vänster och bakifrån): Dronten_D, root66, JKJE, Wsnurr, tremorbalk, TXL, MXL, OXL och KXL.


Efter tävlingarna skulle sällskapet först försöka ta en Crowdy-21. Det lyckades inte helt och blev endast till en Crowdy-13. Helt klart måste det överlag övas på att snabbt tränga sig in i en zon. Därefter bjöd MammaGräddnos och pappaknorrhane in deltagarna till sitt hem där vi under tak kunde genomföra en KM-quizz och grilla. KM-quizzen visade sig vara svår för de flesta men inte för rödsvingel och Joyrider som bägge slutade på 20 av 25 möjliga poäng. Rödsvingel, som med bästa gissning på tie-breakern (antal zoner i Åstorps kommun) kunde (efter visst omräkningskaos väl att likna med presidentvalsröstning i Florida) slutligen vinna en flaska sydafrikanskt vin. Som sig bör när det quizzas lämnades diverse osakliga och irrelevanta protester in mot vissa av frågorna men quizzmastern (Kingslayer) gav prov på utsökta ledaregenskaper och satte ner foten samt visade var skåpet ska stå.

Korven försvann i snabb takt och efter några timmar skingrade sig mätta deltagare.

Föreningen vill återigen tacka  MammaGräddnos och pappaknorrhane för att de ordnade förträffliga after-KM faciliteter. Stort tack!

Fler bilder och segrarintervjuer kommer att publiceras i nästa Turf Skåne Nyhetsbrev.

Uppdaterad: 06 JUN 2017 21:30 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link