Hoppa till sidans innehåll

Sverigekampen 2020


Under septemberomgången 2020 tävlar alla regioner som vill mot varandra i Sverigekampen. Skåne är anmäld som region och vill du delta ska du bara anmäla dig och sedan turfa så mycket du kan i september.

Följ kampen på Turfportalen här: https://turfportalen.se/event/pre/sverigekampen2020

 

Kampen I Kampen

Utöver att vi tävlar mot alla regioner har vi dessutom en revanschkamp mot Västra Götaland för förra årets nesliga och knappa förlust. Den kampen följer samma regler som förra året, dvs det lag som vinner en deltävling får 1 poäng, det andra 0 samt ytterligare 1 poäng för totalen för varje deltävling på slutet. Varje vecka slåss vi alltså om 3 poäng samt 3 extra på slutet. Vi redovisar det veckovisa resultet här när kampen är igång.

 

Turfträffen blir Assistträff

Turfträffen i Lund på torsdag 10/9 genomför vi lite annorlunda. I stället för att slösa bort dyrbar lagkampstid tänkte vi att de som vill samlas på två platser i Lund - en plats för fotturfare och en plats för hjulturfare och sedan kör en social assistrunda på en eller ett par timmar. De som sedan önskar kan efteråt träffas på John Bull (Bantorget 2, vid Changezone) för en öl eller läsk eller bara fortsätta turfa. Vi föreslår att fotturfare möts klockan 18:00 tordagen den 10:e september i zonen ChangeZone (https://turfgame.com/map/Changezone) och sedan bearbetar centrum till fots, medans hjulturfare möts vid zonen Molewang (https://turfgame.com/map/Molewang) och bearbetar norra/östra Lund.

 

Regler

Vi tävlar i kategorierna Poäng, Takes och Omgångsunika. Varje vecka är en deltävling. Varje söndag klockan 12 stäms lagens placeringar av i de tre kategorierna. Placeringen bestäms av lagets genomsnittliga poäng då lagen är olika stora. Poäng delas ut per kategorierna på detta sätt (dock ej Kampen I Kampen - se ovan): 

 • 1:an får 12

 • 2:an får 10

 • 3:an får 8

 • 4:an får 7

 • 5:an får 6

 • 6:an får 5

 • 7:an får 4

 • 8:an får 3 

 • 9:an får 2

 • 10:an får 1

 • 11:an får 0 

Alltså kan ett lag högst ta 36 poäng på en vecka om det laget vinner alla kategorierna. När omgången är slut räknas det även ut vilket lag som har gjort flest Poäng, Takes och Omgångsunika under hela omgången. Det delas då ut poäng för omgången per kategori enligt samma skala. Dvs det lag som gjorde allra flest Takes under hela omgången får nu ytterligare 12 omgångs poäng för det. Ett lags slutliga poäng kan nu räknas fram genom att addera deras poäng i respektive kategori i de fyra deltävlingarna + omgången.

Det lag som när allt har räknats ihop får högst totalsumma poäng blir korad till segrare i Sverige-Kampen 2020. Hamnar 2 lag på samma poäng när alla kampen är slut vinner det lag med fler turfare.

 

Deltagande regioner

Västerbotten
Gävleborg
Dalarna
Uppsala
Västmanland
Örebro
Östergötland
Kalmar
Stockholm
Västra Götaland
Skåne

 

 

 

Uppdaterad: 10 JUL 2020 11:04 Skribent: Kenneth Eriksson
Epost: Adressen Gömd
 

Julvinnare

Grattis till U-V och Tveskägg som vann varsitt presentkort på 300kr i Advents-kalendertävlingen 2020.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Skånetoppen

Finn dig själv på Tremorbalks utökade skånetopplista.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link