Hoppa till sidans innehåll

Vad är ett event?


Ett event är en "minitävling" i Turf och skiljer sig från "vanlig" Turf på följande sätt:

  • Ett event pågår bara i en eller ett par timmar (bestäms av arrangören).
  • Ett event utspelas inom ett rektangulärt område som fördefinierats av arrangören.
  • Inom det området ersätts vanliga zoner med eventzoner under själva eventet.
  • Eventzoner skiljer sig från vanliga genom att de ligger tätare och är värda 10 poäng i takeover och 60 poäng per timme man håller dem.
  • Alla som deltar i eventet har en blocktid på 3 minuter och takeovertid på 30 sekunder - oavsett rank. Att ha kronan i "riktiga" turf påverkar inte takeovertiden i ett event.
  • Man kan inte göra assist under ett event. 
  • Under eventet visas en eventtopplista för deltagarna i appen. Man kan också finna den på turfgame.com efteråt.
  • Arrangören bestämmer om eventformen (cykel, gå etc). I större öppna event finns vanligen olika "heat" för de olika formerna av turf.

Man har ingen gemensam start för ett event, istället beger sig alla deltagare till valfri position inom eventområdet och väntar på att appen ska meddela att starten har gått. Appen meddelar också när eventet är slut och vanligtvis beger sig alla då till en förutbestämd uppsamlingsplats.

Event kan vara öppna eller slutna. Ett öppet event får vem som helst delta i och det krävs inte föranmälan. Alla kan se eventzonerna och eventtopplistan i appen, inte bara deltagarna, och start/slutmeddelanden i appen visas också för alla. Efter att ha deltagit i ett öppet event får man en eventmedalj. Detta är vanligtvis lite större arrangemang och kräver en mer omfattande organisation. I ett öppet event skall det också delas ut priser.

Ett slutet event är ett enklare event för en mindre grupp turfare som är okomplicerat att sätta upp och genomföra. Eventzoner och eventtopplista syns bara för de som deltar i eventet. Deltagande är per invitation och man får ingen eventmedalj för att ha deltagit, däremot kan arrangören frivilligt dela ut priser.

Uppdaterad: 07 DEC 2017 13:28 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerar det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Läs mer och anmäl dig här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link