Hoppa till sidans innehåll

Tips för mer erfarna


När du kommit i gång

  • Snoka genom wiki och forumturfgame.com. Finns frågor och svar. En del sidor finns både på svenska och på engelska - det kan löna sig att titta på båda versionerna.
  • Det finns många fristående system och appar som kan användas när man turfar eller för att titta närmare på turfsessioner. En del accepterar information från warded. Länklistan kommer att kompletteras med vägar till dessa hjälpmedel så fort som möjligt.
  • Kör gärna någon träningsapp parallellt med turf så håller du reda på hur mycket du rört dig. Om du cyklar kan du hålla koll på när det är dags att byta kedjan, 300 mil brukar vara en bra tumregel, Och lita på mig: du kommer antagligen att röra dig mer än du tror. Träningsapparna ger också en grov uppskattning av hur mycket energi du förbränt. När du turfar bränner du många chokladkakor och du hinner inte äta några när du turfar: klockren win-win.
  • Du kan planera dina rundor med "Turf map tool". Rundorna kan sparas och användas i fristående kartprogram som kan köras offline - mycket praktiskt och billigt vid turf i utlandet. I det verktyget kan du också söka efter zoner som har speciella attribut - holy zone, water zone, bridge m fl.
  • Följ konversationer i annan än din aktuella chat med "Turf tuner". I appen kommer du åt chatten för den region du senast tagit en zon i, chatten för det land senast tagit en zon i (?), världschatten. Med Turf Tuner kan du se alla regions- och landschattar. Du kan se tidigare meddelanden och leta efter meddelanden till/från olika användare i lugn och ro. Det händer att någon skickar ett meddelande till dig när du är i en annan region, då är Turf Tuner enda sättet att hitta det meddelandet. I chatten World används engelska. För chatten gäller naturligtvis trevlig umgängeston och civiliserat ordval.
  • Om det var ett tag sedan du läste hjälp-sidan på warded så gör det ordentligt igen. Där finns mer matnyttigt än du anar.

 

Turfnick

Om du tröttnar på ditt turfnick går det att byta, du behåller poäng etc. Välj något som är lättskrivet och lättläst och inte alltför vanligt på svenska eller engelska (pga chatten). Håll det kort men minst 3 tecken annars är det svårt att söka efter dig i appen. Och inte 5 ettor i rad, det blir svårläst på mobilen. Är det en vanlig teckenkombination som ingår i många turfnick eller zonnamn går det inte att hitta dig med appens sökfunktion - träfflistan blir för lång. Om du är medlem i Turf Skåne och byter nick vill vi gärna att du meddelar oss.

Varje gång någon skriver ditt nick i ett meddelande i chatten kommer det att plinga i din app! Olämpliga nick är t ex "hej", "period", "zon". Stava gärna "fel" i nicket så är det mindre risk att någon skriver det.

Välj helst namn som inte innehåller konstigheter som är svåra att kvickt nå med normalt tangentbord - det gör det mycket snabbare att skriva meddelanden i chatten. Undvik också tecken som används för speciella funktioner i datasammanhang. De kan hindra att olika program som hantera dina turfdata fungerar som tänkt. Något så enkelt som &-tecknet ställer till mycket. Enkla och dubbla fnuttar likaså.

Mer om chatten

Du får inget meddelande om olästa chattmeddelanden när du startar appen. Du kan ha missat att det kommit ett meddelande när du stänger appen eller någon har skickat när du stängt appen. Du kan använda verktyget Turftuner från webläsare för att hitta de meddelandena. Du kan ställa in att meddelanden till dig markeras och du kan söka efter speciell text. Det är lättare än att bläddra i appen.

Maxlängd på meddelande i chatten är 140 tecken. OBS det är inräknat längden på nicket som du skriver till, mellanslag, kolon och eventuella radbyten (tar en position per rad).

Uppdaterad: 16 DEC 2016 10:09 Skribent: Bo Kvist
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerade det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Se resultatlistor här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link