Hoppa till sidans innehåll

Testsida Tveskägg


Allmänt

Eftersom det kan vara rätt tråkigt att bläddra ner till position 4711 på Sverigelistan och 239 på Skånelistan för att se hur man ligger till har det skapats listor med färre antal turfare uppdelat på olika orter och områden i Skåne. Förhoppningsvis turfar då alla turfare på en lista med ungefär samma förutsättningar så det blir intressantare att kubbas inbördes.

Skåne är uppdelat geografiskt så att orter/områden med någon aktivitet har en egen lista. De turfare som agerar på orter med låg aktivitet har en egen lista, Skåne-resten, som jag varmt rekommenderar! Det finns turfare som i stort sett är ensamma i ett område, frånsett enstaka turistturfare, och nu kan de trissa varandra.

Det finns plats för fler listor! De som finns just nu (2016-08-25) lades upp snabbt för att komma igång.

På listorna visas aktuell poängställning och lite data om varje turfare. För varje turfare går det att se periodresultat sedan hen blev inlagd på lista både i tabell och som diagram.

Man tillhör lista där man bor/arbetar/turfar mest. Det är OK att tillhöra flera listor. Notera att poängen en turfare har visas på alla listor som turfaren är med på, det är ingen uppdelning efter var poängen är tagen.

Mer info om hur listorna fungerar och hur man skapar egna listor finns på turfportalen.se. Den som skaffat sig en inloggning på turfportalen.se eller som loggar in där med sin google-id kan se vilka av alla listor hen finns med på, inte bara skånelistorna.

De skånska listorna

 Lista             
 Administratörer      
 Helsingborg  VM      (Tveskägg)
 Hässleholm  Nilur      (Tveskägg)
 Kristianstad  efterlyses      (Tveskägg)
 Landskrona  efterlyses      (Tveskägg)
 Lomma-Bjärred  efterlyses      (Tveskägg)
 Lund  KPD
 Root66  Tveskägg  
 Malmö  Tremorbalk  TXL    (Tveskägg)
 Sjöboturfarna  MolnetsBroder      (Tveskägg)
 Skåne-resten  efterlyses      (Tveskägg)
 Staffanstorp  efterlyses      (Tveskägg)
 Trelleborg  efterlyses      (Tveskägg)
 Ystad  efterlyses      (Tveskägg)
 Åstorp  Kingslayer  Kravallix  Lara_Croft  (Tveskägg)
 Ängelholm  MammaGräddnos  Ruskprick    (Tveskägg)

 

Utöver dessa ortspecifika listor finns en Turfportalenlista för Föreningen Turf Skåne. Den administreras av styrelsen.

 

Finns jag med på någon/några av skånelistorna? Vem finns med var?

Det vill både du och listadministratörerna veta! Tremorbalk har gjort en rutin som ger överblick över de olika skånelistorna.

Klicka på en kolumnrubrik för att sortera listan efter den kolumnen. För att få listan sorterad efter turfnamn klickar du på rubriken över den vänstra kolumnen. För att få tillbaka det ursprungliga utseendet laddar du om sidan. Om du vill knåda informationen ytterligare kopierar du informationen och klistrar in i kalkylark för vidare bearbetning.
 

Administratörer

Varje lista ska ha en eller flera lokala administratörer som har uppsikt över listans område och ser när någon börjar turfa i området. Det är önskvärt att turfaren kontaktas ute i verkligheten eller i chatten och blir tillfrågad om hen vill vara med på en lista. I bland är det omöjligt att få kontakt, vederbörande kanske inte har upptäckt chattfunktionen, då kan turfaren läggas in ändå. De flesta vill så småningom se sin historik. Den som inte vill vara kvar på en lista får höra av sig.

Lokala administratörer efterlyses! Det är ingen knepig syssla.

Anmälan/avanmälan

Är för närvarande lite knepigt för den som inte håller till på Facebook. Försök att få tag i listans administratör eller någon annan Skånelistadministratör i chatten eller be att någon som är med i Facebook-gruppen "Turf Skåne" skriver ett inlägg där om att en turfare vill bli inlagd eller borttagen.

Det finns i turfportalen-systemet en funktion för att anmäla sig till en lista men eftersom ingen avisering skickas till administratören ännu kan en anmälan bli oupptäckt ett bra tag.

Om det är helt omöjligt att få kontakt på annat sätt kan det eventuellt i oerhört sällsynta fall möjligen hända att det kanske fungerar med ett mail till Tveskägg men det är bara ett löst rykte och veterligen finns det ingen som fortfarande lever nu som har testat det.

 

Rensning av deltagare på lista

Hur turfare som under en längre tid (hur länge?) inte tar några poäng ska hanteras återstår att se. Det är lite synd att bara stryka dem - risken är då att deras tidigare resultat förloras och det händer ju att gamla turfare återkommer. Ett sätt vore att lägga dem på en passiv-lista och sen stryka dem från ordinarie lista. Då borde man kunna lägga tillbaka dem med bibehållen historik om de återuppstår. Får utredas när det blir aktuellt.

Uppdaterad: 27 NOV 2016 13:15 Skribent: Kenneth Eriksson
E-post: Adressen Gömd
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerar det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Läs mer och anmäl dig här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link