Hoppa till sidans innehåll

League


League är Turf's inbygda seriespel. Vår ordförande Tom Eksell förklarar här hur League fungerar och ger en månatlig summering med skånskt fokus på undersidorna till denna.

 

Vad är League?

League är ju seriespel på svenska, det innebär att man blir indelad i en grupp där den eller de bästa flyttas upp till serien över, men även att den eller de sämsta i gruppen flyttas ned till serien under. I Turf består varje grupp av 10 Turfare. I elit finns bara en grupp och det samma gäller leauge 1. Sedan delas det hela vägen ned. Det betyder att 2:an består av två grupper, 3:an av fyra, 4:an av åtta, 5:an av sexton, 6:an av trettiotvå, o s v… ned till den i dagsläget lägsta gruppen som är leauge 8.


För den tävlingsinriktade kan det bli en kul sporre men man behöver ju inte bry sig om det överhuvudtaget. Det ger inga extra medaljer eller förmåner att placera sig i leauge systemet. Det är bara en funktion som ger en indikation om hur man förhåller sig till andra på ungefär samma nivå.


Problemet är ju att funktionen i appen är ganska ny och det tar ganska lång tid att få balans så den grupp man hamnat i blir rättvis. Sen kommer det hela tiden nya Turfare och då startar man ju längst ned, det gör att vissa har högre poäng kapacitet än den grupp de tillhör. Jag tycker ändå att det är en kul funktion som har sporrat mig till många rundor som inte hade blivit av annars…

På undersidorna summeras skånska resultat tom League 4. Mängder av andra Skånska turfare återfinns i alla grupper men jag har valt att återge resultaten i elit – 4:an. Hoppas att detta gett er en inblick i hur leauge systemet fungerar, på gott och ont.

Uppdaterad: 14 MAJ 2017 16:33 Skribent: Tom Eksell
E-post: This is a mailto link
 

Skåne Open

Föreningen Turf Skåne arrangerar det andra öppna eventet i Skåne någonsin! Läs mer och anmäl dig här.

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link