Hoppa till sidans innehåll

Guld till Király!

07 MAJ 2017 12:00
Silver-Király vinner omgång 82, är nu Guld-Király!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2017 10:46

Király, som endast varit turfare i 7 månader kunde äntligen, efter en svit av silvermedaljer, nå det hett eftertraktade omgångsguldet. Detta efter en episk strid med i första hand simpson från Karlstad. Bägge kombattanterna gick ut hårt och bara ökade i ett vansinnestempo. Det var jämnt länge och det stod tidigt klart att här skulle nog ett och annat rekord ryka. Simpson hade fördelen av att turfa i en av Sveriges zontätaste städer, Király fördelen att att kunna mjölka Köpenhamn på höga take-poäng och en hel del PPH. Detta gjorde att det hela utvecklade sig till en mycket jämn historia de första tre veckorna. Till slut gnetade Király ifrån och tog hem segern den 7 maj klockan 12:00. Király är nu den femte skåningen genom tiderna att vinna guld.

Det här blev en omgång med många rekord. Både Király och simpson slog Hvalles världsrekord på 1397134 poäng från maj 2015. Király passerade 1550000, ett rekord vi tror kommer att stå sig ett tag. Detta var också (så vitt vi vet) första gången alla tre medaljörer nådde över 1 miljon poäng i och med att bronsmedaljören CykologenCOM tog sig över miljonen de sista dagarna. Slutligen slog simpson också Demons mer än 2 år gamla takerekord på 8049 för en omgång från mars 2015. Det är i runda slängar 230 takes om dagen, varje dag i fem veckor. Detta är extra imponerande eftersom simpson också har ett heltidsjobb att sköta.

Föreningen turf Skåne gratulerar alla tre medaljörer, lite extra till Király eftersom han också är medlem i föreningen. Vi ser med spänning fram mot vinnarzonen.

PS. CykologenCOM har väl beställt tid hos tatueraren? :-)

Skribent: Kenneth Eriksson
Epost: This is a mailto link
 

Julvinnare

Grattis till U-V och Tveskägg som vann varsitt presentkort på 300kr i Advents-kalendertävlingen 2020.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Skånetoppen

Finn dig själv på Tremorbalks utökade skånetopplista.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link