Hoppa till sidans innehåll

Guld igen till Király!

01 OKT 2017 12:00
Király vinner guld i en av turfhistoriens mest spännande toppstrid någonsin!
  • Skapad: 01 OKT 2017 12:00

Septemberomgången blev en turfbatalj på högsta nivå som kommer gå till historien som en av de stora klassikerna. Király (Skåne) och canon (Södermanland) gick bägge ut i ett tempo som länge inte såg möjligt för en normal människa att kunna hålla över 28 dygn. Men höll gjorde de, och de bjöd ovanpå det på en dramatik utan dess like. Med undantag av den första trevande veckan låg bägge dessa kämpar i det närmaste lika ända in i mål och det turfades infernaliskt alla vakentimmar, och på slutet även sovtimmarna. Detta visade sig därför bli ännu en omgång där rekord slogs, och det rejält. Såväl Király som canon pulveriserade både det gamla poängrekordet för en fyraveckorsomgång (1 266 198) satt av simpson i omgång 74 augusti 2016, och Király krossade även takerekordet (8238) satt så sent som förra omgången av MasterJoDa. Med sin insats innehar nu Király poängrekorden både för fyra- och femveckorsomgångar samt takerekordet för fyraveckorsomgång. Fantastiskt nog är Királys poängrekord för fyraveckorsomgång högre än hans eget rekord för en femveckorsomgång! simpson håller fortfarande takerekordet för femveckorsomgång (8180), men även här noterbart att MasterJoDas och Királys takerekord för en fyrveckorsomgång är högre än detta rekord! Dessa rekord visar med all tydlighet vilken monsterinsats både Király och canon (och MasterJoDa) har gjort.

Király slutade på totalt 9610 takes. Låt oss sätta det i perspektiv: om vi antar att Király i snitt sov 7 timmar per dygn under omgången och spenderade totalt 1 timme per dag på mat och personlig hygien (hoppas vi), då betyder det att under de 16 turftimmarna varje dag tog han en zon knappt var tredje minut (ca varje 2 minuter och 50 sekunder). I sexton timmar varje dag under 28 dygn. Man kan inte annat än häpna. Och canon var inte långt efter MasterJoDas gamla rekord med sina 8129 takes vilket gav en take lite drygt var tredje minut under samma förutsättningar.

Det kändes orättvist att en av dessa kombattanter skulle vara tvungen att ge vika efter en sådan formidabel insats, men när röken skingrades söndagmorgon den 1:e oktober stod Király som segrare efter en sömnlös natt, men vi vill under inga omständigheter förringa canons insats som var precis lika imponerande! Vi tar av oss hatten och bockar oss för dessa bägge turftitaner (även om de inte riktigt har nått den ranken än). Ära skall också kastas över Pumac från Västra Götaland som trampar hem en bronsmedalj till Göteborg. Stort grattis alla tre medaljörer!

Guld
Király
1 574 870 poäng
9610 takes

Silver
canon
1 540 723 poäng
8129 takes

Brons
Pumac
722 724 poäng
4445 takes

 

Rekorden
Nuvarande poängrekord 4-veckorsomgång: 1 574 870 (Király, omgång 87)
Nuvarande poängrekord 5-veckorsomgång:  1 556 355 (Király, omgång 82)
Nuvarande takerekord 4-veckorsomgång: 9610 (Király, omgång 87)
Nuvarande takerekord 5-veckorsomgång: 8180 (simpson, omgång 82)

Skribent: Kenneth Eriksson
Epost: This is a mailto link
 

Påskutmaningen

Grattis Tessiz89, glurf och grimric som alla vann påskutmaningen!

 

Klubbhus

Föreningen har ett digitalt klubbhus i grupparbets-verktyget Slack. Där får bara föreningens medlemmar hänga. Om du som är medlem i föreningen inte har ett konto kan du maila oss ditt turfnick så får du en inbjudan.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Skånetoppen

Finn dig själv på Tremorbalks utökade skånetopplista.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link