Hoppa till sidans innehåll

Bonanzan 2017 - resultat

14 MAJ 2017 09:25
Stor skånsk delegation deltog
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2017 18:02

En delegation om tolv skåningar och två Göteborgare som är medlemmar I föreningen Turf Skåne begav sig till Jönköping för att delta i årets Bonanza, eller inofficiella VM i Turf. Återigen slogs deltagarrekord, i fotheatet deltog 134 turfare, i cykelheatet 131. För att kunna ha så många tävlande igång samtidigt hade i stort sett hela Jönköping zonbelagts.

Bonanza

Jönköping är en väldigt trevlig turfstad som erbjuder vackra vyer för den som vill uppleva staden under turf och för den som söker utmaningar finns backar som kan mäta sig med final climb i Tour de Ski.

SMHI hade utlovat mest klart väder runt 20 grader, dvs idealiskt turfväder. DMIs prognos låg runt 10 grader, helmulet med lite regnstänk. DMI prickade 100% rätt till mångas förtret då de klätt sig efter den svenska prognosen. Hädanefter rekommenderar Turf Skåne DMI för alla framtida eventprognoser.

Fotheatet vanns av Stockholmsturfaren rabbit_rail och cykelheatet av Uppsalaturfaren och tillika junioren Kygni. Under ett event vill man hålla så många zoner som möjligt eftersom PPH är väldigt hög (+60) men take låg (10). Bägge dessa turfare sökte sig till den bergiga västsidan av eventområdet vilket visade sig vara ett vinnande drag. Nedan visas i vitt de zoner som Kygni gick runt på och sannolikt fick behålla hög PPH på.

Kygni

Våra skånska turfare kämpade väl men hade aldrig möjlighet att hålla den PPH som krävs för att blanda sig i toppstriden. Bland de skånska turfarna utmärkte sig Tremorbalk genom att bli bäste skåning i fotheatet med en 14:e plats och root66, även han med en 14:e plats i cykelheatet. Utmärkta prestationer i denna konkurrens. Samtliga Skånska resultat nedan (* = våra medlemmar i Turf Skåne hemmahörande i Västra Götaland).

 

Bonanza Fot

 

Bonanza Cykel

Klicka här för fullständiga resultat för fotheatet och cykelheatet.

I samband med Bonanzan släpptes en uppdaterad version av appen med nya medaljen Crowdy-34 vilket många av deltagarna passade på att ta innan de lämnade eventområdet. Gruppfotot nedan föreställer de skånska deltagare vi kunde finna och samla innan de spreds för vinden.

Skåningar
Från vänster: ZepLeddelin, ChristerL, Sylvia, Tremorbalk, Kingslayer, MXL, TXL, root66, Kravallix. Foto: kingenin.

Nästa års Bonanza genomförs i Västerås.

(Korrigerad 24 maj 2017: rabbit_rail är inte Jönköpingsturfare utan Stockholmsturfare).

Skribent: Kenneth Eriksson
Epost: This is a mailto link
 

Julvinnare

Grattis till U-V och Tveskägg som vann varsitt presentkort på 300kr i Advents-kalendertävlingen 2020.

 

T-shirts mm

Vill du se ut som en välekiperad skånsk turfare? Kolla medlemsbutiken.

 

Klassikern

Se hur det går för kandidaterna i En Skånsk Klassiker här.

 

Skånetoppen

Finn dig själv på Tremorbalks utökade skånetopplista.

 

Postadress:
Turf Skåne - Orientering
Tom Eksell, V Rönneholmsvägen 70
21741 Malmö

Kontakt:
Tel: 0707268013
E-post: This is a mailto link