Vår människosyn

Vi som jobbar med föreningen Turf Skåne har en positiv människosyn och vill att turf ska vara en sport för alla. Vårt dagliga arbete präglas därför av följande principer

• Vilket kön man har i vår förening kommer aldrig användas för att särskilja. Turf har historiskt visat att alla kön kan tävla på i stort sett samma villkor, vi har t ex sett både kvinnliga och manliga vinnare av turfomgångar. I de event föreningen genomför kommer vi därför aldrig skilja deltagare baserade på kön. I de sammahang där vi kan råda över fördelningen försöker vi inkludera fler personer av de kön som är underrepresenterade.
  • Vi välkomnar alla etniciteter. Turf är en sport som kan utövas av alla, oavsett hudfärg, ursprung, religion eller språk. Vi anser att det är så naturligt att vi egentligen inte ens skulle behöva skriva den här punkten. Vi tror att turf kan vara ett bra sätt att hjälpa till med integration i det svenska samhället eftersom man börjar turfa individuellt och sedan gradvis, i egen takt, ökar sina sociala kontakter och interaktioner med andra turfare. Och turfare är överlag väldigt trevliga människor.
  • Med undantag av juniorer delar vi heller inte upp turfare i ålderskategorier. Oavsett vilken ålder man är i så kan man turfa och ålder är normalt sett inte en faktor som är avgörande för hur framgångsrik man blir i vår sport. Vi har dock valt att aktivt indela juniorer i en egen kategori för att främja turfande i den åldersgruppen. Juniorer har lägre medlemsavgift i vår förening och vår ambition – så långt pengarna räcker – är att alla juniorer som deltar i våra event ska få pris.
  • Vi vet att många börjar turfa av medicinska skäl. Man kanske har en temporär eller kronisk sjukdom där man av läkare ordinerats motion för att lindra och förebygga. Turf är ett alldeles utmärkt sätt att börja motionera om man har svårt att motivera sig eller det är många år sedan man rörde på sig sist. Med Turf bestämmer man själv hur mycket och när man motionerar. När man lärt sig hur Turf fungerar brukar vår sport vanligtvis locka till mer snarare än mindre motion. Personer som behöver motion är en betydande grupp bland turfarna och vi avser att inkludera personer som har handikapp i möjligaste mån. Det betyder att hjälpmedel som vi vanligtvis inte tillåter helt friska människor att använda under tävlingar, t ex elcykel, kan vi ge dispens för att använda i events som föreningen anordnar om man har ett handikapp som annars hade hindrat att man deltar alls. Denna bedömning görs individuellt från fall till fall.

Vi förväntar oss att våra medlemmar har samma människosyn som vi i styrelsen har och

• inte uttrycker nedsättande eller diskriminerade åsikter i samband med våra turfaktiviteter.
  • inte fuskar

Senast reviderad 02 September 2017 av föreningens styrelse

Uppdaterad: 02 SEP 2017 09:55 Skribent: Kenneth Eriksson

Nyårslöftet

Först ut på nya året igen :-) Anmäl dig till Nyårslöftet i Lund här.

Kallelse årsmöte

Den 19:e januari håller föreningen årsmöte och prisutdelning En Skånsk Klassiker 2018. Läs mer här.