Bidra

Vi vill att material som vi publicerar på vår websajt och i vårt nyhetsbrev ska komma från alla medlemmar, inte bara styrelsen. Vi tar tacksamt emot text och bilder för publicering på vår hemsida eller vårt nyhetsbrev. Vänligen följ våra guidelines nedan för att underlätta både för dig och oss.

När du sänder material till oss godkänner du att det används på vår websajt eller i vårt nyhetsbrev. Vi skriver ut ditt turfnick vid varje bild/artikel. Meddela oss om du hellre vill att ditt riktiga namn används.

Om vi avser att använda din text eller bild i andra sammanhang kommer vi kontakta dig och be om separat tillstånd.

Sänd ditt material till vår email, om det är många filer som tar stor plats kan vi ge dig en länk till en folder på vår Gdrive istället.

Skriv texten i valfri applikation eller i email och

• Undvik formateringar (teckensnitt, storlek, stilar etc)
  • Infoga inte bilder eller objekt i texten, bifoga dessa som separata filer.

Om texten är för nyhetsbrevet måste vi ibland kapa i den för att den ska passa in i layouten, skriv hellre för mycket än för lite :-)

Vi utgår från att textmaterial du sänder in är material du själv skrivit. Innan vi publicerar får du granska.

Bilder

Bilder ska sändas i separata filer och skall helst vara originalbilden eller en obearbetad kopia. Generellt för bilder:

• Vi föredrar png format men jpg går bra också.
  • Gör inga förbättringar av bilden (beskärning, rotation, färg, kontrast osv), det ordnar vi om det behövs. Tänk på att jpg-bilder förlorar kvalitet varje gång man sparar om dem.
  • Använd inga filter. Lägg inte till ramar, vinjetter eller text i bilden.

Vi utgår från att du är upphovsrättsinnehavaren (dvs du tog bilden). I icke-kommersiella sammanhang behöver inte de personer som avbildas ge tillstånd för publicering men i möjligaste mån kan man försöka bekräfta med dem att det är OK att bilden publiceras.

Nyårslöftet

Först ut på nya året igen :-) Anmäl dig till Nyårslöftet i Lund här.

Kallelse årsmöte

Den 19:e januari håller föreningen årsmöte och prisutdelning En Skånsk Klassiker 2018. Läs mer här.